BODEM ISOLATIE


De kruipkelder is een van die plekjes in je woning waar je waarschijnlijk zelden komt. Waarom zou je deze dan isoleren? Het antwoord is erg eenvoudig. Ook jouw kruipkelder isoleren levert je een mooie besparing op, elke dag opnieuw!

Langs de vloeren en plafonds van de kruipruimte gaat er te veel energie verloren. Wanneer je kiest voor volledige kelderisolatie of isoleren van vloer in de kruipruimte wordt dit verlies beperkt. Dit verschil zal zich uiten in lagere energiekosten!

Bovendien zal de temperatuur in de ruimte erboven ook aangenamer aanvoelen. Gezinnen met kleine kinderen, grootouders die op de kleinkinderen passen of ouderen die gevoeliger zijn voor koude zijn ons grootste publiek. Kruipkelder isolatie is dus nog steeds een interessante investering!

 
Hoe je kelder isoleren?
Het isoleren van kruipkelder kan op twee manieren: je kan het kelderplafond isoleren of je kan de vloer isoleren in de kruipruimte.

1. Kelderplafond isoleren
Kelderisolatie aan plafond komt het vaakst voor en is de meest efficiënte vorm. Deze isolatievorm wordt ook vaak gebruikt als alternatief op vloerisolatie, aangezien de kelder isoleren via plafond minder uitbraakwerken vraagt. Voorwaarden voor deze methode is wel dat de kelder hoog genoeg is en droog, zodanig dat onze kruipruimte isolatiespecialist zonder problemen het isolatiemateriaal kan aanbrengen. Deze methode is het beste voor het behouden van de warmte in de verwarmde ruimte erboven.

2. Vloer isoleren in kruipruimte
Is de kruipruimte maar beperkt toegankelijk en zeer laag, dan is het isoleren van vloer in kruipruimte een mogelijk alternatief. Deze methode van kruipruimte isolatie wordt vaak bij onze Noorderburen toegepast.

Om echt een optimale kelderisolatie te hebben is het uiteraard ook mogelijk om zowel kelderplafond als -vloer te laten isoleren. Maar hiervoor dient de kelder wel hoog genoeg te zijn.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-19218319


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30