ZOLDER ISOLATIE


Heb je een zolder die slecht of helemaal niet geïsoleerd is? Dan verlies je, vaak zonder dat je er erg in hebt, een groot deel van de warmte langs de zoldervloer en het dak. Je betaalt dus met andere woorden voor energie die meteen naar buiten vliegt en is dat is erg jammer!

Je zolder solateren is daarom een uitstekende oplossing. Je bespaart er een groot bedrag mee op jouw maandelijkse energiefacturen en zolderisolatie zorgt bovendien voor een verhoogd thermisch en akoestisch comfort. Twijfel niet langer en bouw aan je toekomst door een goede zolderisolatie te plaatsen!

 
Hoe een zolder isoleren?
Isolatie plaatsen op zolder kan op twee manieren: je kiest voor een geïsoleerde zoldervloer of voor dakisolatie.

Zoldervloer isoleren
Zeker als je de zolder enkel als opslagplaats gebruikt of als die ruimte zelfs helemaal leegstaat, is isolatie van zoldervloer de beste oplossing. Hoe de zoldervloer isoleren hangt af van de constructie van de vloer. Een betonnen zoldervloer isoleren gebeurt heel anders dan een houten zoldervloer isoleren. Dit is ook de beste manier om een zolder te isoleren zonder onderdak. Let op: veel mensen denken dat het isoleren van de zoldervloer enkel nut heeft als deze ruimte ook werkelijk bewoond wordt, maar dat is niet zo. De vloerisolatie op zolder is ook van groot belang wanneer de zolderruimte leegstaat. Doordat de isolatielaag op de zoldervloer aanwezig is, wordt de warmte uit de bewoonde ruimte eronder langer tegengehouden. Je verspilt zo geen onnodige energie. Daarenboven blijft de zoldervloer begaanbaar. De isolatie is immers hard en zakt niet in.

Dakisolatie
Wanneer je jouw zolder wil isoleren en afwerken tot een extra woonruimte dan is het aangeraden om het dak van de zolder te isoleren. Zo verkrijg je een betere wooncomfort en is de ruimte minder onderhevig aan temperatuurschommelingen. Investeren in beide types zolderisolatie tegelijk levert niet noodzakelijk het beste resultaat op: in het algemeen geeft de zoldervloer isoleren het meeste effect.
BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?

06-19218319


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG

08:00 - 17:30